Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zuidplas

Kinderen ontdekken ook het plezier en nut van repareren

Dit jaar is ook het Repair Café Zuidplas een van de activiteiten van BRAinS. In drie bijeenkomsten leren 12 jongens en meisjes een band te plakken, een lamp weer brandend te krijgen en hoe moeilijk het is een koffiezetter open te maken. De laatste middag kunnen zelf een defect iets van thuis meebrengen. Sommige kinderen kennen repareren al van thuis uit, voor andere is het een eerste kennismaking.

“Door met de kinderen direct aan de slag te gaan leren ze dat ze meer kunnen dan ze zelf denken”. Aldus vrijwilliger Eric van het SAZ Repair Café. “We leren ze geen trucjes. De kinderen gaan eerst onderzoeken wat het probleem is. Pas daarna kun je de band of lamp maken zodat ie weer bruikbaar is.” Door te repareren voorkom je afval. Je bent zelf actief aan de slag om geld en het milieu te sparen.

Op de 1e en 2e middag hadden de vrijwilligers van het Repair café hun handen vol aan de enthousiaste kinderen. “We zijn vooral ook benieuwd wat ze de 3e bijeenkomst van thuis meenemen. Want dan moet de onbekende storing wel verholpen worden. Ook dat doen we samen met de kinderen. Als het dan niet lukt staan we flink in ons hemd”.