Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zuidplas

Gezond en gezellig Burgemeestersontbijt

De kindergemeenteraad was afgelopen woensdag uitgenodigd op het gemeentehuis voor het jaarlijkse burgemeestersontbijt, waarbij naast burgemeester Han Weber ook wethouder Frans Klovert en Kim Terbrack van de stichting ZO! aanwezig waren. De laatste begeleiden de kindergemeenteraad het gehele jaar.

Het burgemeestersontbijt is een initiatief van Nationaal Schoolontbijt en in heel het land schuiven burgemeesters aan bij de eerste maaltijd van de dag om zo extra aandacht te vragen voor een gezond en goed ontbijt. In november krijgen vele scholen in Nederland een ontbijt van de tijdens de 21ste editie van het Nationaal Schoolontbijt

Tijdens het ontbijt werd er gelachen en veel gesproken. Onder andere over voetbal en andere zaken en het was echt gezellig aan de ontbijttafel. Waarbij de opstelling t.o.v. vorig jaar zeker meespeelde, iedereen zat nu aan dezelfde tafel i.p.v. in kleinere groepjes. De grote plaat achter de burgemeester zorgde ook voor vragen, die de burgermeester allemaal heeft uitgelegd.

De kindergemeenteraad komt ongeveer 4 keer per jaar samen en ze gaan ook nog keer keer onder aanvoering van wethouder Frans Klovert op bezoek in Den Haag. Ook moeten ze nog samen een project verzinnen en uitvoeren welke voor de zomervakantie klaar moet zijn dus een groot of ingewikkeld project is niet zo handig. Saar Hoogendoorn, de kinderburgemeester, heeft daarnaast nog een aantal extra taken. Zo gaat zij Sinterklaas verwelkomen in alle dorpen van Zuidplas en zal zij nog een aantal keren iets doen met wethouder Frans Klovert als het gaat om jeugd en kinderen activiteiten.