Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zuidplas

Zuidplas wordt JOGG-gemeente: Samen maken we gezond gewoon

De gemeente Zuidplas gaat extra inzetten op gezonde jeugd. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de JOGG-aanpak. Deze is erop gericht om samen de leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder te maken. Op 22 september 2022 is om dit te vieren het symbolische JOGG plaatsnaambord vanuit het landelijke JOGG-bureau aan wethouders Frans Klovert (Jeugd en Gezondheid) en Wybe Zijlstra (Sport) overhandigd.

Wethouders Klovert en Zijlstra: “Sport en gezondheid zijn buitengewoon belangrijk. Een gezonde jeugd betekent een gezonde toekomst. Maar dat is in Nederland en dus ook in Zuidplas nog lang niet vanzelfsprekend. Eten we wel gezond, bewegen we genoeg en slapen we goed? Wij willen jeugd in Zuidplas extra stimuleren om hiermee aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld door de leefomgeving zo in te richten, dat je automatisch gezonder gaat leven. Dit doen we uiteraard samen met partners, zoals Sportstichting Zuidplas.”

Inmiddels zijn er 210 gemeenten aansloten bij JOGG. In Zuidplas wordt een netwerk opgezet, gecoördineerd vanuit de Sportstichting Zuidplas. Dit netwerk bestaat uit beleidsbepalers, professionals, vrijwilligers en verder alle volwassenen die om kinderen en jongeren heen staan. Samen gaan ze de leefomgeving waarin kinderen en jongeren veel komen (Thuis, Buurt, School, Vrije tijd, Sport, Werk en Media) zo gezond mogelijk maken. De JOGG-aanpak is een duurzaam programma waar we met elkaar aan blijven werken.

De sportstichting Zuidplas had o.a. tafeltennistafels en een hand oog coördinatie spel meegenomen naar het gemeentehuis om ook het belang van bewegen verder onder de aandacht te brengen.