Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zuidplas

Kinderen uit Zuidplas op Heppie Tour naar Safaripark Beekse Bergen

Donderdag 17 augustus was een bijzondere dag voor 13 gezinnen uit Zuidplas. Een bus met zo’n 30 enthousiaste kinderen en hun ouder(s) vertrok die dag vanaf het Raadhuisplein in Nieuwerkerk naar Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek. De reis ernaar toe was al een belevenis. Maar toen de bus rond half 11 parkeerde bij het park, begon het avontuur pas echt.
Wandelend of met de bootsafari konden de ‘wilde dieren ‘worden gespot. En die lieten zich, dankzij het gunstige weer, van hun beste kant zien: zwemmende nijlpaarden, wandelende krokodillen, klauterende apen, grazende neushoorns en vliegende roofvogels. Het was er allemaal. En natuurlijk was er tussendoor ook tijd voor wat lekkers.

Moe maar voldaan verzamelde iedereen zich rond 16 uur weer bij de bus. Door de drukte onderweg duurde de reis terug wat langer, maar dat mocht de pret niet drukken. Iedereen had een fantastische dag gehad! Met een glimlach van oor tot oor verlieten ze de bus.

Desiree Schakel van stichting ZO! coördineert deze dag voor het derde jaar. Zij benadrukt dat het juist voor kwetsbare gezinnen belangrijk is om deel te kunnen nemen aan dit dagje uit. “Na een jaar vol zorgen kunnen zij een dagje ontspannen en samen herinneringen maken. De kinderen hebben dan op school ook wat leuks te vertellen na de vakantie.”

Heppie Tours is een initiatief van Het Vergeten Kind. Deze organisatie geeft support aan en komt op voor de duizenden kinderen in Nederland die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Kijk voor meer informatie op de website Het Vergeten Kind.