Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zuidplas

Gemeente Zuidplas bereidt zich voor op de Tweede Kamerverkiezing met proefstemming

De gemeente Zuidplas nodigt haar inwoners uit om deel te nemen aan een proefstemming op donderdag 16 november in de trouwzaal van het gemeentehuis.

Deze proefstemming is ter voorbereiding op de Tweede Kamerverkiezing die op woensdag 22 november plaatsvindt en zal worden begeleid door jongeren die zich voelen aangetrokken tot het democratisch proces maar nog niet mogen stemmen in verband met hun leeftijd.

De proefstemming, die zal plaatsvinden tussen 14.00 en 16.00 uur, heeft een dubbel doel. Enerzijds biedt het inwoners van Zuidplas de mogelijkheid om te oefenen met het stemmen. Bijvoorbeeld als je voor het eerst je stem mag uitbrengen, je het spannend vindt of een hoge drempel ervaart omdat je niet precies weet hoe het stemproces verloopt. Anderzijds dient het als een kans voor de gemeente om de organisatie en uitvoering van de verkiezingen te testen en te verfijnen.

Alle inwoners van Zuidplas zijn van harte welkom om deel te nemen aan de proefstemming. Er is geen voorafgaande aanmelding vereist.

Details proefstemming Tweede Kamerverkiezing:
• Datum: 16 november 2023
• Tijdstip: 14.00 – 16.00 uur
• Locatie: Trouwzaal van het gemeentehuis Zuidplas