Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Scholenmarkt Nieuwerkerk aan den IJssel

Maandag 28 november 2022 wordt door Stichting ZO! weer de scholenmarkt georganiseerd voor alle leerlingen van groep 8 te Nieuwerkerk. De scholenmarkt is dit jaar in de kantine van Sporthal de Kleine Vink(Steenbakkerij 2, 2913 LJ) te Nieuwerkerk aan den IJssel.

Deze scholenmarkt is bedoeld als een informatieavond waarop een groot aantal scholen voor voortgezet onderwijs uit de regio zich presenteert aan ouders en toekomstige leerlingen. Deze scholen richten een informatiestand in. U kunt er met de leerkrachten van de diverse scholen praten om een indruk te krijgen van wat de aanwezige scholen te bieden hebben. De avond is bedoeld voor de leerlingen uit groep 8 en hun ouders/verzorgers, om te helpen een keuze te maken voor vervolgonderwijs na de basisschool.

Vanwege de verwachte belangstelling en de beschikbare ruimte wordt de scholenmarkt in twee delen opgesplitst:

Deel 1: van 18.00 -19.30 uur: De Wingerd, De Loofboom, de Terp en Elim

Deel 2: van 19.30 -21.00 uur: De Nessevliet, Gideon, Montessori en PWA

O.a. de volgende scholen voor voortgezet onderwijs zijn uitgenodigd: Comenius college, Thorbecke Voortgezet Onderwijs, EYE (IJsselcollege), Emmauscollege Rotterdam, Grafisch Lyceum Rotterdam, Lyceum voorBeeldende Vormgeving, Marnix Gymnasium, Roncalli Mavo, Scheepvaarten Transport College, Gereformeerde Scholengemeenschap Rijnmond, Accent Praktijkonderwijs Capelle, Libanon Lyceum, Antonius College, Erasmiaans Gymnasium, Yuverta (Wellant). Sommige scholen komen voor meerdere vestigingen in de regio.

We hopen dat een bezoek aan deze markt een bijdrage levert aan de keuze voor vervolgonderwijs. Graag tot ziens op maandagavond 28 november!