Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moerkapelle

ChristenUnie/SGP stelt vragen over ‘oude’ schoollocaties Moerkapelle

De fractie van ChristenUnie/SGP heeft (wederom) vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de ‘oude’ schoollocaties in Moerkapelle. Al diverse keren heeft de fractie ChristenUnie/SGP aandacht gevraagd voor een snelle ontwikkeling van de oude schoollocaties in Moerkapelle.

Raadslid Peter Molenaar: “Het is moeilijk uit te leggen als nieuwbouw op deze locatie weer vertraging oploopt. In 2016 heeft de gemeenteraad een besluit genomen over een nieuwe brede school in de nieuwbouw wijk de Jonge Veenen te Moerkapelle. Voorjaar 2019 is de Rehoboth school en de Keijzerschool verhuisd naar deze nieuwe school. We weten dus al heel lang dat de school leeg komt te staan, er kunnen zo mooie woningen worden gerealiseerd voor onze ouderen of jongeren!”

De ChristenUnie/SGP-fractie heeft vernomen dat dat de ontwikkeling van de oude Rehoboth locatie inmiddels niet meer in de meerjarenplanning van Woonpartners staat. Dat zou kunnen wijzen op nog meer vertraging van het project. Naar aanleiding hiervan heeft ChristenUnie/SGP vragen gesteld aan het college.