Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moerkapelle

Jeugdweek Moerkapelle van 15 t/m 18 augustus

De Jeugdweek, een initiatief van drie kerken uit Moerkapelle, vindt plaats tijdens de laatste week van de zomervakantie. Van maandag 15 tot en met donderdag 18 augustus vinden in en rond dorpshuis Op Moer allerlei activiteiten plaats, dit keer met als thema ‘(ON)VREDE’.
Sport, spel en bezinning zijn vaste onderdelen van de Jeugdweek. Het ochtendprogramma, van 8.30 tot 12.15 uur, is bestemd voor alle kinderen van zes tot en met twaalf jaar. Op donderdag mogen de kinderen pannenkoeken blijven eten; dan eindigt het programma pas om 13.45 uur.

De ochtenden beginnen altijd met een bijbelvertelling. Vervolgens worden op maandag spelletjes gedaan op het dorpshuisplein, voor dinsdag staat een dorpsspel op het programma en op woensdag mogen de kinderen meedoen aan een zelfgekozen workshop. De Jeugdweek kent op donderdagochtend een ‘spetterend’ einde waarna in de middag nog een toneelstuk op het programma staat.

Voor jongeren vanaf twaalf jaar is er de Avondjeugdweek, dagelijks van 19.30 uur tot circa 22.00 uur. Alleen op donderdag begint de avond om 19.00 uur. Op het programma staat voor maandag het spel ‘escape the village’. Dinsdag is een sportieve avond met een onder andere een stormbaan en een zeephelling. Op woensdag komt Ds. Piet van Duijvenboden spreken over het thema ‘(ON)VREDE’. Daarna hebben de jongeren de keuze uit maar liefst acht workshops. Op donderdag wordt de week afgesloten met een gezellige BBQ.

Meer informatie is te vinden op www.jeugdweek.org en het Instagramkanaal @Avondjeugdweek.