Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moerkapelle

Aandacht voor inclusief sporten in Moerkapelle

Zaterdag 28 oktober is Dorpshuis Op Moer in Moerkapelle het toneel voor de sportdag van CP-Nederland. Op die dag kunnen kinderen, jongeren en volwassenen met CP (Cerebrale Parese) verschillende sporten uitproberen. De deelnemers kunnen onder meer kennismaken met rolstoelrugby, para-ijshockey, aangepast fietsen of ballet! De Sportdag is er voor iedereen met CP, ongeacht of u wel of niet in een rolstoel zit.

CP is een houding- en bewegingsstoornis die veroorzaakt wordt door beschadiging van de hersenen. Het is in Nederland de meest voorkomende oorzaak van motorische beperkingen bij kinderen. Sportstichting Zuidplas stimuleert het inclusief sporten in Zuidplas en is op deze sportdag aanwezig met een interactieve wand. Bezoekers kunnen terecht bij de stand van de Sportstichting voor meer informatie over aangepast sporten in Zuidplas. Naast sportieve clinics kunnen bezoekers lezingen over sport en bewegen bijwonen. CP Nederland laat op deze dag zien wat er allemaal wel kan.

Enthousiaste medewerkers en vrijwilligers staan op zaterdag 28 oktober voor u klaar. Aan de inschrijving zijn geen kosten verbonden en lidmaatschap van CP-Nederland is niet vereist. Voor een volledig overzicht van de aanwezige sporten en aanmelden gaat u naar https://cpnederland.nl/sportdag-cp-nederland/