Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zuidplas

Ontvangst delegatie uit partnergemeente Bückeburg

Vandaag woensdag 31 augustus brengt Axel Wohlgemuth de nieuwe burgemeester van de Duitse partnergemeente Bückeburg samen met een kleine delegatie een kennismakingsbezoek aan Zuidplas. Het college van Zuidplas ontvangt hen woensdagochtend om 9:00 uur in het gemeentehuis van Zuidplas, waarna een vol dagprogramma start waaronder een rondrit door de gemeente over land en over water. Het bezoek wordt afgesloten met een maaltijd, waar vertegenwoordigers van de gemeenteraad aanschuiven.

Achtergrond
De stedenband tussen Zuidplas en Bückeburg duurt inmiddels al 45 jaar. Ieder jaar is er uitwisseling en vinden bezoeken door ambtsdragers, vertegenwoordigers en vrienden plaats in beide gemeenten.
Het is overigens niet de eerste keer dat Axel Wohlgemuth Zuidplas bezoekt, maar wel voor het eerst in zijn hoedanigheid als burgemeester. In Duitsland is de functie van burgemeester een combinatie van burgemeester én gemeentesecretaris.

Samenstelling Duitse delegatie
Alexander Wohlgemuth en zijn echtgenote Christin Wohlgemuth
Wilhelm Klusmeier (Gemeenteraadslid/fractievoorzitter van Grüne Bückeburg met jumelage in zijn portefeuille) en zijn echtgenote Elke Klusmeier
Bernd Meier en Laura Oloth (ambtelijke vertegenwoordiging)