Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

Oorverdovende start Inspiratiefestival!

Op zaterdag 1 juni vond in en rond dorpshuis Swanla het Inspiratiefestival plaats. Dit evenement werd georganiseerd door Sportstichting Zuidplas, SCNZ, Stichting ZO! en cultuurmakelaar Ron Eikenboom. Het festival begon om 11.00 uur en duurde tot ongeveer 16.00 uur.

Om 11.15 uur werd het festival officieel geopend door wethouders Wybe Zijlstra en Frans Klovert. Wethouder Klovert opende het festival met een sirene en liet deze extra lang aanstaan, wat zorgde voor een oorverdovende start, ondanks dat burgemeester Han Weber van tevoren had gewaarschuwd om de sirene niet door wethouder Klovert te laten bedienen.

Na de opening door beide wethouders kwam burgemeester Weber erbij op het podium om de start van de prijsvraag voor de naam van het nieuwe dorp in Zuidplas aan te kondigen.

Gemeente Zuidplas heeft honderden organisaties, verenigingen en clubs die de inwoners iets te bieden hebben op het gebied van sport, cultuur, welzijn en zorg. Het Inspiratiefestival bood inwoners de gelegenheid om kennis te maken met een aantal van deze organisaties en verenigingen.

Er was van alles te doen voor jong en oud. Bezoekers konden genieten van optredens, deelnemen aan spelletjes en sportclinics, en informatie verkrijgen bij de bijna 30 aanwezige kraampjes.

Een fotocollectie is te vinden op: Facebook