Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Feestelijke opening vernieuwde speeltuinen in Nieuwerkerk aan den IJssel

Zaterdag 1 juni 2024 was een feestelijke dag in Nieuwerkerk aan den IJssel, waar de vernieuwing van vier speeltuinen werd gevierd. De speeltuinen, gelegen in de Oranjebuurt, aan de Kleinpolderlaan, de Vecht en het Tinbergenpad, zijn recentelijk vernieuwd met inbreng van de bewoners, die mochten meedenken over het ontwerp en de invulling van de speelplekken.

De feestelijkheden begonnen om 13.00 uur in de speeltuin in de Oranjebuurt. Wethouder Zijlstra leidde de festiviteiten, aanvankelijk zonder bakfiets omdat deze niet op de locatie kon komen. Na het uitdelen van de ijsjes vertrok hij vol goede moed met een bakfiets vol ijsjes om ook de andere drie speeltuinen te bezoeken. Bij elke locatie werden de kinderen en ouders verwelkomd, helaas zonder ijsjes, maar de vernieuwde speeltoestellen konden wel direct in gebruik worden genomen.

Het initiatief om de speeltuinen te vernieuwen kwam voort uit het belang van buitenspelen voor de gezonde ontwikkeling van kinderen. De gemeente benadrukt dat zij erg blij zijn dat kinderen weer volop kunnen bewegen en plezier maken in de vernieuwde speeltuinen.

Toch was er ook enige onvrede over de speeltuinen. In de Oranjebuurt stonden volgens de bewoners wel heel weinig speeltoestellen, namelijk maar twee, terwijl er grote perken rond de bomen waren gemaakt. De lokale afdeling van de SP stond daarom samen met een aantal bewoners en popcorn voor de kinderen om aandacht te vragen voor dit probleem. De gemeente Zuidplas had vrijdagmiddag nog een brief bij de bewoners laten bezorgen dat er toch nog een extra speeltoestel bij zou komen, naar aanleiding van berichten en klachten van bewoners over de karige speeltuin.