Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

JOGG en gemeente Zuidplas werken aan gezonde leefomgeving voor kinderen en jongeren

Gemeente Zuidplas en JOGG blijven samen werken aan een gezonde leefomgeving voor kinderen en jongeren. Beide partijen vinden dit heel belangrijk en tekenden daarom op donderdag 27 juni een nieuwe samenwerkingsovereenkomst.

Hierin is afgesproken dat de gemeente ervoor zorgt dat een gezonde omgeving en leefstijl onderdeel is van al het gemeentelijk beleid. JOGG ondersteunt de gemeente hierbij als kennispartner op het gebied van samenwerken en ondersteunt de gemeente met het toepassen van het gezondheidsbeleid. In gemeente Zuidplas is Melissa Moest vanuit de Sportstichting Zuidplas de JOGG-regisseur.

Wethouder Frans Klovert is blij met de samenwerking: “Iedereen weet dat bewegen en gezond leven voor kinderen en jongeren enorm belangrijk is. Maar hoe kan je bijvoorbeeld ouders, verenigingen, scholen en de jongeren zelf helpen hierbij? Het JOGG heeft veel kennis en een groot netwerk, waar wij als gemeente graag gebruik van maken. Samen zetten wij belangrijke stappen. En dat blijven we doen, want zoals JOGG ook aangeeft, zulke projecten vereisen een lange adem. We moeten in onze aanpak blijven investeren.”

De gemeente Zuidplas is sinds juni 2022 JOGG-gemeente. De gemeente en JOGG geven aandacht aan een gezonde leefstijl in het algemeen en aan gezonde voeding, voldoende bewegen, ontspanning en slaap in het bijzonder.

Foto: gemeente Zuidplas