Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Muziek op schoot bij BoekStart

Afgelopen zaterdag was het BoekStartdag in bibliotheek de Groene Venen in Nieuwerkerk aan den IJssel. Naast uitleg over wat BoekStart is en hoe belangrijk het is voor de allerjongste om voorgelezen te worden. Want met je baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind, zo blijkt uit onderzoek. En het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft. Maar naast lezen is ook muziek belangrijk, daarom was ook MOZ-art aanwezig met een workshop Muziek op Schoot.

Wat is Muziek op Schoot? In een kleine groep zingen ze dan bekende en nieuwe liedjes waarbij ze de zintuigen prikkelen en de muzikaliteit stimuleren. Ook wordt er veel bewogen op muziek en spelen de kinderen op instrumenten die geschikt zijn voor de leeftijd. Goed voor de ontwikkeling van de motoriek! Spelmateriaal zoals ballen, blokken en sjaaltjes maken de lessen nog leuker. De vaste structuur van de lessen geeft houvast die al snel herkend wordt.

Per schooljaar zijn er 3 cursussen: Herfst-Winter-Voorjaar. Het is zeker mogelijk om meerdere cursussen achter elkaar te volgen. De lessen worden aangepast aan de groep. Na afloop van iedere les ontvang je de bladmuziek van de gezongen liedjes om thuis gezellig samen te kunnen herhalen. Voor deelname aan de cursus is geen muzikale achtergrond nodig.

Meer informatie over boekstart is te vinden op: BoekStart stimuleert lezen met baby’s en peuters

Meer informatie over muziek op schoot is te vinden op: Muziek op Schoot – MOZ-Art (moz-art-zuidplas.nl)