Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Open dag bij molen Windlust

Op een stralende zaterdagochtend opende molen Windlust om 10 uur haar deuren voor bezoekers. Op de molensteiger stonden de eerste mensen te wachten op de veerdienst naar het gemaal. Om het onderhoud van de molen te bekostigen was er een enveloppenverkoop met prijzen en konden ook molenproducten worden gekocht. De molenaars hadden de gekleurde zeilen gespannen en de wieken draaiden in de wind.

Binnen in theeschenkerij Korenaer was het gezellig druk. De geur van versgebakken lekkernijen vulde de ruimte, en bezoekers genoten van thee en kochten lokale producten.

Om 12:30 uur begon het eerste optreden van dameskoor Eigen Wijs uit Moordrecht. Hun melodieën vulden de lucht en voegden een extra vleugje sfeer toe aan de dag. In de loop van de middag volgden nog twee optredens van het dameskoor. Rond 15:30 uur vertrok de laatste veerdienst vanaf het gemaal terug naar de molen, waarbij de bootreizigers nog een laatste keer van het prachtige uitzicht vanaf de Hollandse IJssel konden genieten en ook de molen konden bewonderen, die toevallig met zijn wieken naar het water gericht stond. Om 16:00 uur was het tijd om alles weer op te ruimen en met tevreden glimlachen en mooie herinneringen keerden de bezoekers huiswaarts, wetende dat ze een bijzondere dag hadden beleefd op de Nationale Molen- en Gemalendag.

Een foto collectie van molen en gemalen dag is te vinden op: Facebook