Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Lezing Rocky Hehakaija – “Omgaan met tegenslagen”

Op 10 oktober is het World Mental Health Day. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht besteed aan psychische gezondheid. Dit jaar is het thema “omgaan met tegenslagen”. Daarom komt de beroemde voetballer Rocky naar ’t Blok om te vertellen hoe zij haar tegenslagen heeft overwonnen.

Lezing Rocky Hehakaija – “Omgaan met tegenslagen”

Wanneer: Dinsdag 10 oktober 2023 19.00 – 19.45

Waar: ’t Blok, IJsermanpad 1, Nieuwerkerk aan den IJssel

Toegang: Gratis

Rocky heeft ervaring met tegenslag. Ze speelde in Jong Oranje toen het noodlot toesloeg. Een ernstige knieblessure maakte een einde aan haar internationale voetbalcarrière. Dit was een zware domper voor de ambitieuze speelster. In plaats van bij de pakken neer te zitten, besloot ze het roer om te gooien.

Nu is Rocky een bekend gezicht in de internationale straatvoetbalwereld. Ze was het eerste en enige vrouwelijke lid van de Street Legends: ’s werelds beste straatvoetbalteam. Hier zat ze met ex-profvoetballer en aanvoerder Edgar Davids in het team. Met dit team heeft ze op topniveau demonstraties en clinics gegeven, onder ander in de sloppenwijken van Zuid-Afrika, Ghana, Kenia en Brazilie. Ook is ze de eerste vrouw die vereeuwigd is in het wereldberoemde EA Sports Fifa 20 voetbalspel. Daarmee is ze de eerste en enige vrouw die in het spel haar eigen character heeft en onderdeel is van het Volta Legends team waar je als gamer tegen kunt spelen.

Rocky zal vertellen hoe zij met tegenslag is omgegaan en hoe zij het roer om heeft kunnen gooien.

Foto: Willem de Kam