Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Voorsprong blijkt toch een flinke achterstand

In een landelijke krant stond afgelopen week een artikel over Zuidplas met betrekking tot een voorsprong bij het plaatsen van statushouders. Volgens de door het COA verstrekte overzichten lijkt het erop dat Zuidplas een voorsprong heeft op het plaatsen van statushouders in de gemeente, namelijk een voorsprong van 10 personen. Als we naar de overzichten kijken, lijkt dit inderdaad te kloppen. Volgens het overzicht moest Zuidplas 85 statushouders huisvesten, maar uiteindelijk zijn dit er 95 geworden.

Echter, het is belangrijk om op te merken dat het getal van 95 ook de 37 statushouders omvat die momenteel verblijven in het van der Valk hotel en nog geen eigen huis in Zuidplas hebben. Recentelijk is één persoon vanuit het van der Valk hotel verhuisd naar een eigen huis, wat betekent dat er momenteel 36 personen in het hotel verblijven. De gemeente Zuidplas is nog op zoek naar 35 woningen om de overige personen te huisvesten.

Bovendien staat de gemeente voor de uitdaging om in het komende half jaar een onbekend aantal huizen te vinden om de resterende 40 statushouders te huisvesten. Kortom, ondanks de initiële voorsprong op basis van de overzichten, zijn er nog grote uitdagingen voor de gemeente Zuidplas om alle statushouders passend te huisvesten.