Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moerkapelle

102-jarige mevrouw Tienhoven- Van der Spek

Afgelopen vrijdag bracht wethouder Wybe Zijlstra een bezoek aan de oudste vrouwelijke inwoner van Zuidplas, de 102-jarige mevrouw Tienhoven-Van der Spek uit Moerkapelle. Ze werd geboren op 10 mei 1922 en woont de laatste jaren in Beth San (Moerkapelle). Hoewel ze geboren is aan de Dorpsstraat in Moerkapelle, heeft ze ook in Rotterdam en Waddinxveen gewoond, om vervolgens terug te keren naar Moerkapelle. Opgemerkt moet worden dat hoewel ze in een boerengezin is geboren, niemand van hen het boerenleven wilde voortzetten. Op dit moment heeft ze nog een zus van 94 jaar oud.

Ondertussen woont ze al bijna 4 jaar in Beth San; daarvoor verbleef ze in de aanleunwoningen naast Beth San. Ze houdt van het zonnetje en is graag buiten. Ook is ze te vinden bij veel activiteiten die in Beth San worden georganiseerd en gaat ze 2 keer per dag naar beneden.

Het afgelopen jaar is haar eerste achterachterkleinkind geboren. Daarnaast heeft ze 3 kinderen, 12 kleinkinderen en 29 achterkleinkinderen.

Ze viert veel dingen in een klein gezelschap, want anders wordt het te druk. Bovendien zou een taart met 102 kaarsen onmogelijk zijn uit te blazen. Opstaan is trouwens geen probleem; ze staat elke dag om 6 uur op. En aan klokken geen gebrek, ze heeft er 2 meer dan vorig jaar, wat het totaal op 7 brengt. Haar ogen zijn niet zo goed meer, maar verder is ze in orde.

Ze vindt pannenkoeken lekker en zal binnenkort weer genieten van een rozijnen met appel pannenkoek bij Pannakoe.