Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Voorlichtingsavond Voedselbank Zuidplas

Komende donderdagavond 15 februari organiseert de Voedselbank Zuidplas op De Vijf Boeken in Nieuwerkerk aan den IJssel een voorlichtingsavond waar ze meer willen vertellen over hun plannen. Geïnteresseerde inwoners en ondernemers worden hiervoor van harte uitgenodigd. Wel graag vooraf even aanmelden via voedselbankzuidplas@gmail.com zodat ze ongeveer weten wie ze kunnen verwachten.

De huidige situatie: Voedselbank in Zuidplas, gerund door vrijwilligers van Stichting Zuidplas Helpt, zijn essentieel maar afhankelijk van Voedselbank Rotterdam voor bevoorrading. Dit vereist een uitgebreide logistieke inspanning.

Wat gaat er veranderen: Voedselbank Rotterdam staakt de levering aan Zuidplas, waardoor we zelf verantwoordelijk worden voor bevoorrading en organisatie. Dit vergt aanzienlijke inspanningen op het gebied van voedselverwerving, voedselveiligheid, logistiek, middelen, personeel en huisvesting.

Om dit te kunnen uitvoeren is de stichting Voedselbank Zuidplas opgericht. Zij zijn op zoek naar geschikte huisvesting in Nieuwerkerk met een overheaddeur en een vloeroppervlak van ongeveer 150-200 vierkante meter. Daarnaast verwelkomen ze graag extra vrijwilligers, inclusief jongeren, die regelmatig willen helpen. Ze hebben ook verschillende materialen nodig, zoals stellingen, inpaktafels, koel- en vriescellen, computer/ICT-apparatuur, weegschalen, kratten, een busje met koelinstallatie en een pallet-stapelaar, en meer.