Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zuidplas

Financiële steun voor goede plannen

Wilt u regenwater opvangen voor hergebruik? Bent u van plan een natuurvriendelijke oever aan te leggen? Dan komt u misschien in aanmerking voor subsidie van het Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard.

Subsidie klimaat en ruimte
Helpt u mee om onze leefomgeving waterproof te maken? Sinds 1 januari is een nieuw subsidiebudget beschikbaar voor het vergroenen uw tuin of dak, het opvangen van regenwater en/of het afkoppelen van de regenpijp. Wilt u weten hoeveel subsidie u kunt krijgen? Check dan het  rekenvoorbeeld van hum m.b.t. de subsidieregeling Klimaat en Ruimte!

Subsidie natuurvriendelijke oevers
Wie plannen heeft om een groene oever aan te leggen, kan hun om een financiële bijdrage vragen (maximaal 90% van de totale kosten). De subsidie natuurvriendelijke oevers is voor particulieren en bedrijven, die in Schieland of de Krimpenerwaard een natuurvriendelijke oever aanleggen. De oever moet minimaal 50 meter lang zijn en onder water minimaal 1 meter breed. De oever loopt geleidelijk over van water naar land, waarbij op de helling (moeras)planten gaan groeien. De begroeiing zorgt voor een fijne leefomgeving voor (water)vogels, vissen, insecten en kikkers. Zij kunnen hier schuilen, eten vinden, opgroeien en voortplanten. Natuurvriendelijke oevers dragen bij aan een goede kwaliteit van het water en biodiversiteit.