Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moordrecht

Een Mini Matthäus Passion voor en door kinderen in de Dorpskerk in Moordrecht

De Matthäus Passion door de Koorschool, maar dan in een speciale versie.

De Ars Musica Koorschool wil met haar Matthäus Passion voor en door kinderen een toegankelijke versie bieden van het eerste deel van de Matthäus Passion. Al zingend en vertellend, door het uitvoeren van de koralen, koordelen en aria´s èn het toelichten van het verhaal op een laagdrempelige manier, nemen we de luisteraar aan de hand, of dit nu een kind is of een volwassenen.

In de Matthäus Passion staan koralen, maar ook koordelen, recitatieven en aria’s. Al deze verschillende onderdelen worden door de zangers van koor A, B en C van de Koorschool (kinderen van 6 tot en met 16 jaar) uitgevoerd. Daarnaast heeft artistiek leider Marjon van der Linden een verhaal geschreven, waarin het ontstaan en verloop van de Matthäus Passion aan bod komt, steeds toewerkend naar een volgend gezongen koordeel, koraal, recitatief of aria.

Het verhaal voert de luisteraar mee naar het ontstaan van de Matthäus Passion, in tekst en qua compositie. We horen over de evangelist Matthäus, de componist Bach, dubbelkorigheid, de vertaling van tekst in muziek… en intussen: waarom klinkt hier een koraal? Tussen de uitleg klinkt een groot gedeelte van de eerste helft van de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach. Maar niet gewoon, de koordelen, de koralen, de aria’s, de ario’s, het wordt gezongen door kinderen, zelfs door de jongsten van 6 en 7 jaar! Iets dergelijks wordt op dit moment niet aangeboden in Moordrecht of Gouda, sterker nog: nergens in Nederland, want het is uniek.

Tickets: Mini Matthäus Passion – Ars Musica