Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moordrecht

G-Olympics 2023 gehouden

Afgelopen woensdagmiddag opende wethouder Wybe Zijlstra de G-Olympics. Het jaarlijkse sportevenement voor mensen met een beperking in en rond Zuidplas vond dit jaar plaats in Moordrecht op het terrein van de Korfbalvereniging IJsselvogels en in sportcentrum De Zuidplas. De jarige wethouder werd voor de opening toegezongen, waarna hij met een high five aan iedere deelnemer het startsein gaf. De tachtig deelnemers beleefden de rest van de middag plezier aan sport, spel en genoten van poffertjes.

Ieder jaar organiseert Sportstichting Zuidplas (SSZ), de G-Olympics. ‘Een prachtig evenement wat de nodige tijd en inzet vraagt, maar waar we vooral heel veel energie van terug krijgen.’, aldus Miranda van de Stadt, projectmedewerker Sport en Bewegen. Naast het team van Sport en Bewegen waren er twintig vrijwilligers op de been om er voor iedere deelnemer een feestje van te maken. Tijdens de sportmiddag gingen de deelnemers, verdeeld over zeven groepen, naar verschillende sport- en spelonderdelen. Het turnen werd gegeven door turnvereniging Tumo, korfbal werd verzorgd door korfbalvereniging IJsselvogels en tennis en boksen vond plaats onder begeleiding van sportdocenten van SSZ. Daarnaast werd er gedanst bij het onderdeel ‘stop de muziek’ en konden de deelnemers zich uitleven op een interactieve muur.

Tussendoor genoten de deelnemers en begeleiders traditiegetrouw van heerlijke zelfgemaakte poffertjes. Het was een mooie middag die werd afgesloten met een medaille voor iedere deelnemer die stuk voor stuk werd ontvangen met een trotse glimlach.

Enthousiaste medewerkers en veel vrijwilligers, maar bovenal heel veel vrolijke deelnemers zijn al jarenlang het succesvolle vaste recept van de G-Olympics in Zuidplas. Een formule die ervoor zorgt dat ook deze editie meer dan geslaagd was.