Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Niemo Barracuda kampioen minioren clubmeet

De jongste zwemmers van Niemo Barracuda zijn in de provinciale clubcompetitie kampioen van 2024 geworden. Met een aaneenschakeling van persoonlijke records stegen de zwemmers boven zichzelf uit. Om de jongere zwemmers te laten wennen aan de wedstrijddruk wordt de provinciale clubmeet gehouden, waarbij de minioren in verenigingsverband gezamenlijk om de trofee zwemmen. Tijdens de entree wandelen de zwemmers in feestelijke kleding achter een zelfgemaakt spandoek richting het zwembad.
Bij de jongens zwommen Lucas de Jonge en Isai Shield de concurrentie op grote afstand en eindigden op al hun afstanden op de eerste plek. Niko Taylan maakte het feestje bij de jongens compleet met drie derde plaatsen. Luuk Bijman en Teo Taylan verbeterden hun eigen tijden op alle afstanden en eindigden nipt buiten het podium.
Bij de meisjes verbeterden Noa Jade Boekhoudt en Lenthe Stibbe hun eigen tijd op al hun gezwommen afstanden en eindigden daarmee ook vaak in de top van de ranglijsten. Dat de minioren in vorm zijn blijkt uit de uitslagen; in totaal hadden de minioren vierenveertig afstanden gezwommen en verbeterden ze hun PR op drieëndertig afstanden.