Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Nationale Voorleesdagen met ‘Help! Een Verassing!’

Van 24 januari tot en met 3 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. Ook dit jaar lezen wethouders en de burgemeester van de gemeente Zuidplas voor op Kinderdagverblijven en bij Peutergroepen.

Wethouder Frans Klovert las tijdens de start van de Nationale Voorleesdagen op woensdag 24 januari voor aan Peutergroep Wollewietje uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Dit gebeurde in de bibliotheek van Nieuwerkerk aan den IJssel. Er werd voorgelezen uit het prentenboek van het jaar “Help, een verrassing”.

De kinderen luisterden aandachtig naar zijn enthousiast vertelde verhaal over vosje August. Na het voorlezen was het tijd om naar beneden te gaan en kregen de kinderen een ontbijt, waarbij ze ook een kleurplaat en een klein knuffeltje in de vorm van vosje August kregen. De wethouder nam natuurlijk ook deel aan het ontbijt en aarzelde niet om te assisteren bij het pellen van mandarijnen en, waar nodig, een deel van de kleurplaat in te kleuren.

Nog wat aanvullende informatie: een bibliotheekabonnement voor kinderen jonger dan 18 jaar is gratis. Kom dus gezellig tijdens De Nationale Voorleesdagen met je kind naar de bibliotheek en schrijf je kind gratis in. Je kunt meteen een aantal leuke prentenboeken uitkiezen om samen thuis te gaan lezen. Want samen lezen is niet alleen heel leuk, het is ook heel belangrijk voor de ontwikkeling van je kind.