Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Montessorischool Nieuwerkerk aan den IJssel wint verkeerswisselbeker

Op vrijdag 28 juni reikte wethouder Daan de Haas samen met Veilig Verkeer Nederland (VVN) Zuidplas de wisselbeker uit aan de school waarvan percentagegewijs de meeste leerlingen het verkeersexamen foutloos hebben afgelegd. Dit jaar ging de eer naar de Montessorischool in Nieuwerkerk aan den IJssel.

De uitreiking vond plaats om 11.00 uur op de Montessorischool, gelegen aan Schoolstraat in Nieuwerkerk aan den IJssel. De leerlingen werden in de klas verrast met de bekendmaking van hun overwinning en de uitreiking van de beker.

Veilig Verkeer Nederland (VVN), afdeling Zuidplas, organiseert jaarlijks het theoretische en praktische verkeersexamen in de gemeente. Scholieren van groep 7 en 8 leggen op hun fiets een route af met diverse lokale verkeerssituaties die ze in het dagelijks verkeer tegenkomen. Controleurs, zowel opvallend als onopvallend, registreren de verrichtingen van de leerlingen, waarna VVN de bevindingen beoordeelt.

Het doel van het examen is om kinderen op een verantwoorde manier aan het verkeer te laten deelnemen. Met het behalen van het diploma tonen de leerlingen aan dat ze weten hoe ze zich in het verkeer behoren te gedragen. Dit is vooral belangrijk omdat deze groep na het komende seizoen naar de middelbare school gaat, waar ze te maken krijgen met nieuwe en soms ook uitdagende verkeerssituaties.