Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Yasmine de Witt ontvangt Zuidplas Jeugdaward 2023

Yasmine de Witt (16 jaar) uit Nieuwerkerk aan den IJssel is voorgedragen voor de Jeugdaward vanwege haar inzet en danstalent. Zij danst van jongs af aan bij Fabia Dance Center. Hier werd haar talent al vroeg opgemerkt. Nog steeds danst zij bij deze Nieuwerkerkse dansschool naast het onderwijs dat zij krijgt op een speciale dans Havo.
Alles bij elkaar heeft dit ertoe geleid dat zij dit jaar een beurs bij het Dansersfonds ’79 heeft gewonnen. Ook is zij dit jaar voorgedragen én toegelaten voor de prestigieuze Summer Dance Course van Peridance in New York! Ze verbleef 2,5 week in New York bemachtigde ook nog een Scholarship voor extra uren dansles in New York. Haar talent werd daar opgemerkt door de Amerikaanse televisie CBS die haar filmden ter ere van het 50-jarig bestaan van de grondleggers van hiphop.
Haar prestatie als jonge inwoner uit Zuidplas en de betekenis daarvan voor de nationale en internationale danssector komen goed over het voetlicht. Ondanks haar bescheidenheid is ze een echte vaandeldrager voor jong danstalent uit de gemeente Zuidplas.

Andere prestaties van Yasmine de Witt
• Deelname aan eindvoorstellingen bij Codarts, vaak ook solo.
• Deelname aan voorprogramma’s Scapino en Patricia Deutekom.
• Dansoptredens in Ahoy en Paleis Soestdijk
• Deze zomer 1e geworden bij het NK moderne dans
• Deze zomer 1e geworden bij Improvisatie EK en 2e moderne dans EK

Jeugdaward of kunstobject
Ook dit jaar is Jeugdaward ontworpen door beeldend kunstenaar Mariska Palsgraaf uit de gemeente Zuidplas. Mariska Palsgraaf is als ontwerper afgestudeerd aan de Willem de Kooning Kunstacademie. Zij richt zich in haar werk onder meer op objecten, de bebouwde omgeving, en op binnen- en buitenruimtes op grote en kleine schaal. Voor haar is de gebruiker een belangrijk uitgangspunt. Als ontwerper heeft ze de kans om zowel op de gebruiker als zijn omgeving invloed uit te oefenen. Verder is natuur een vast gegeven in haar werk zowel als aanleiding als onderdeel ervan. Elk ontwerp of object vertelt zijn eigen verhaal, gevisualiseerd door Mariska als ontwerper.

Ook een jongere voordragen voor een Jeugdaward?
Kijk op www.zuidplas.nl > gemeentelijke onderscheidingen voor meer informatie.