Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zuidplas

Vanavond uitreiking Cultuurprijs gemeente Zuidplas 2023

Vanavond krijgen de drie genomineerden te horen wie van hun de winnaar is van de Cultuurprijs gemeente Zuidplas 2023. De genomineerden zijn:

  • Molen Kortenoord
    Project “Met de wieken in de wind” in samenwerking met Atelier Teuneke en leerlingen van het Thorbecke College.
  • Henk van Kerkhof en Jaap Waasdorp
    Project “Het verzet van Wim en Sien Sprenger” in samenwerking met Historische vereniging Moordrecht en zijdelings het Theater voor Iedereen.
  • Esther Erdtsieck-Blaaser
    Boek over Jan Blaaser, haar vader.

De Cultuurprijs Gemeente Zuidplas 2023 wordt vanavond aan de winnaar uitgereikt door wethouder Frans Klovert in Theater Swanla te Zevenhuizen. De avond begint om half 8.

Cultuur ‘in the spotlights’
Met de cultuurprijs zet de gemeente een inwoner, instelling, stichting of vereniging in Zuidplas in ‘the spotlights’ die zich inzet voor het culturele leven in de gemeente en die Zuidplas ook cultureel op de kaart zet. Alle genomineerden krijgen een juryrapport. De winnaar ontvangt een uniek exemplaar van een speciaal voor de cultuurprijs vormgegeven object, dit jaar door kunstenaar Adriana Bontebal. Ook ontvangt de winnaar een geldbedrag voor een cultureel doel in de gemeente Zuidplas. Het stimuleert en inspireert bestaande en nieuwe initiatieven op cultureel gebied.

Onafhankelijke jury
De jury van de Cultuurprijs gemeente Zuidplas is een onafhankelijke werkgroep, samengesteld door Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas. De jury bestaat uit: Dick van der Poort (juryvoorzitter), Marjan Sijbrandij, Ghislain Bellefroid, Peter Schilthuizen en Piet Smal.