Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moordrecht

Herhalingslessen EHBO Moordrecht

EHBO kan levens redden wordt maar al te vaak in het dagelijks leven waargemaakt. Daarom is het zeer belangrijk dat alle leden van de EHBO vereniging Moordrecht de herhalingslessen bijwonen, niet alleen om de theorie bij te spijkeren maar ook om de praktijk te blijven oefenen. Aan de start van het EHBO seizoen staat reanimatie centraal. Reanimatie is een essentieel onderdeel in het levensreddend handelen en daarom vind instructeur Co Bos het belangrijk dat dit onderdeel twee maal per seizoen geoefend wordt.
Tijdens deze herhalingsles wordt niet alleen reanimatie aan volwassenen behandeld maar ook levensreddend handelen bij een drenkeling, hartstilstand bij tieners en baby’s. De kans op een geslaagde reanimatie wordt enorm verhoogd als een AED wordt gebruikt, dus uiteraard wordt in alle gevallen het gebruik van een AED geoefend.
Als partner van de hartstichting mag de EHBO Moordrecht een reanimatie opleiding- en herhalingsles verzorgen. Tijdens deze avond krijg je de nodige instructies en handelingen uitgelegd die bij een reanimatie horen. Ook het gebruik van een AED (Automatische externe defibrillator) horen bij deze instructie want het juist aanleggen van een AED verhoogd de overlevingskans enorm. Beademen wordt uiteraard ook behandeld, te weinig lucht inblazen geeft een negatief effect op het herstel van het slachtoffer en verkeerd inblazen geeft een braakreflex bij het slachtoffer.
Op dinsdag 20 februari 2024 van 20:00 uur tot 22:00 uur wordt deze reanimatie les gegeven in Moordrecht, wil je deelnemen aan deze herhaling of wil je voor het eerst deze les gaan volgen? Geef je dan op via secretaris@ehbo-moordrecht.nl