Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moordrecht

Open Dag bij Brandweer Moordrecht: reddingshonden en demonstraties trokken veel bezoekers

Afgelopen zaterdag, 8 juni, vond er een open dag plaats bij de brandweer in Moordrecht, aan de Ambachtsweg 28A. Van 10.00 uur tot 15.00 uur waren er tal van activiteiten, waaronder demonstraties van het SARteam (Search And Rescue) met reddingshonden en voertuigen.

Bezoekers konden diverse brandweervoertuigen bezichtigen en meer leren over brandveiligheid dankzij de aanwezigheid van Veilig Verkeer Nederland en de organisatie Brandveilig Leven. Daarnaast was er een wensambulance van de stichting Ambulance Wens aanwezig, evenals een normale ambulance, die beide van binnen konden worden bekeken.

Op het terrein van de zandhandel naast de brandweerkazerne mochten kinderen onder begeleiding van een medewerker van het SARteam zich verstoppen, waarna de reddingshonden hen opspoorden. Deze demonstraties lieten zien hoe zoek- en reddingstechnieken in de praktijk werken.

Voor wie deze open dag gemist heeft, is er een nieuwe kans op zaterdag 22 juni bij de brandweer in Nieuwerkerk aan den IJssel. Dit biedt een unieke kans om een kijkje te nemen in de wereld van de brandweer en andere hulpdiensten!

Een fotocollectie is te vinden op: Facebook