Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Grote opbrengst AH-actie voor Voedselbank

De actie van Albert Heijn voor de Voedselbank heeft in de winkel in Nieuwerkerk aan den IJssel een prachtig resultaat opgeleverd. Maar liefst 50 kratten werden door klanten van de winkel gevuld met allerhande houdbare producten. Deze zullen de voedselpakketten verrijken van de 60 huishoudens die in de gemeente Zuidplas momenteel klant zijn van de Voedselbank.

De actie, die liep in de week van 4 tot en met 10 september, was landelijk. Albert Heijn had een lijst samengesteld van producten die klanten met korting konden kopen voor de Voedselbank. Veel klanten besloten om daar nog andere houdbare producten aan toe te voegen. De winkelwagens van de actie vulden zich met rijst, pasta, pastasaus, blikken bonen, potten groente, toiletpapier en vele andere artikelen.

Op vrijdag en zaterdag attendeerden vrijwilligers van Stichting Zuidplas Helpt (SZH), de exploitant van de Voedselbank in Zuidplas, klanten in de winkel op de actie. “We zijn heel blij met de opbrengst”, zegt Fred Slijk, voorzitter van SZH. “We bedanken Albert Heijn, maar vooral alle gulle klanten van de winkel die besloten om een of meer boodschappen aan ons te doneren. De ontvangers van onze voedselpakketten zullen dit zeer waarderen.”

SZH is er voor inwoners van de gemeente Zuidplas die incidentele, schrijnende of bedreigende nood ervaren. Burgers die op financieel, materieel, sociaal en/of maatschappelijk terrein hulp nodig hebben, kunnen een beroep op ons doen. De stichting exploiteert de Voedselbank in Zuidplas en verschaft daarnaast noodpakketten aan mensen die hier (nog) niet voor in aanmerking komen; verleent rentevrije leningen en soms een gift; en geeft toegang tot Kledingbank Rotterdam, de Stichting Leergeld, het Sport en Cultuurfonds en het Nationaal Fonds Kinderhulp