Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Crashtender in Nieuwerkerk voor 112-dag

De 112-dag op zaterdag 3 september was weer terug en weer geweldig goed bezocht. Dit jaar stond er vlak voor de brandweerkazerne een crashtender van de brandweer van vliegbasis Eindhoven. Je kon een kijkje nemen in de crashtender en zo nu en dan werd er een demonstratie gegeven met het waterkanon wat bovenop de wagen staat. Al met al een zeer speciaal maar een in imposante wagen.

De kinderen konden weer van alles doen om hun felbegeerde 112 diploma te halen! O.a. door brandweerslang rollen, vlam in de pan blussen, hoeveel wapens heeft een agent en nog vele andere vragen m.b.t. brandweer, politie en handhaving. Daarnaast werden er door de dag heen diverse demonstraties gegeven door zowel brandweer als de politie

Er kon in diverse wagens gekeken worden en er was een escape room en een drugs lab aanwezig, Er konden politie tattoo gezet worden en ook je aankleden in een ME kleding met wapenstok en schild.

Er werden bij diverse stands uitleg gegeven maar ook hoe je een reanimatie moet doen kon er geoefend worden.

Ook waren er veel oude en nieuwe auto’s en andere voertuigen aanwezig: oude politie wagen, politie busje, arrestantebusje , brandweerwagens, donor ambulance, een normale ambulance, handhavingsbusje en politie motors. Maar er was ook aan wat lekkers gedacht voor de kinderen.

Meer foto’s zijn te vinden op: Facebook – fotocollectie 112-dag Nieuwerkerk ad IJssel