Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zuidplas

Eerste plaquette zelfmoordpreventie Zuidplas geplaatst

De gemeente Zuidplas gaat de komende maanden 150 speciale bordjes plaatsen om meer aandacht te vragen voor zelfmoordpreventie. Op deze plaquettes van 113 zelfmoordpreventie staat het landelijke 1K Z1E J3-logo, een QR-code en de tekst ‘Een goed gesprek begint met iemand echt zien’. Het eerste bordje werd ceremonieel op 13 september geplaatst op het Raadshuisplein in Nieuwerkerk aan den IJssel door raadslid Melissa Luijt (D66) en wethouders Daan de Haas en Frans Klovert.

Aanleiding voor het plaatsen van de plaquettes was de motie Zelfmoordpreventie die op 4 juli unaniem door de gemeenteraad werd aangenomen. Frans Klovert en Daan de Haas vinden ook dat het heel belangrijk is om over zelfmoordpreventie in gesprek te gaan: “De gevolgen van een (poging tot) zelfmoord zijn enorm. Voor de betrokkene zelf, maar ook voor de familie, vrienden en voor de samenleving. Praten over zelfdoding is heel moeilijk, maar wel heel noodzakelijk. Door op deze manier aandacht te vragen voor zelfmoordpreventie hopen we dat mensen meer met elkaar in gesprek gaan over dit onderwerp. En hopen we dat we er samen uitkomen.”

Naast het raadslid en de wethouders waren er ook mensen van de stichting 113 aanwezig, daarnaast nog een aantal mensen die zelfdoding van dichtbij meegemaakt hadden.

Praten over zelfdoding kan bij de landelijke hulplijn 113 Zelfmoordpreventie. Telefoon 0800-0113 of www.113.nl.