Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

NieMo Barracuda verstevigd koppositie

Na een prima start, vorige maand, in de Regio west competitie hebben de selectie zwemmers van Barracuda de tijden van de tegenstanders verpulverd. Halverwege deze vierdelige zwemcompetitie staan de zwemmers, met een straatlengte voorsprong, bovenaan de ranglijst.

Bij de heren lijkt Thijs Visser zijn vorm weer te hebben gevonden, een prima verbetering van zes seconden op de 200 meter schoolslag, Mark Hensen kon bij Visser aanhaken en zetten zijn seizoen beste tijd neer op deze afstand. Lars Stout kon bij de jongens jeugd van zich laten horen met een mooie verbetering van bijna drie seconden op de 100 meter wisselslag. De jongens junioren moesten dringen op het podium, elke gezwommen afstand door Myron Artemenko, Eli Shields en Joep Lindhout werd bekroond met minimaal twee podiumplekken per afstand. De jongen minioren lieten ook van zich spreken, Isai Shields, Luuk Bijman en Teo Taylan verdeelde het ere metaal over hun gezwommen afstanden met ruime voorsprong op de overige zwemmers.

Ook de meisjes minioren zwommen mee, Noa Jade Boekhoudt, Ilse Hensen en Lenthe Stibbe alle drie met een prachtige verbetering op de gevreesde 50 meter vlinderslag. Junioren meisjes werden vertegenwoordigd door Demi Bos en Rosalie Moller, op beide afstanden verbeterde ze hun tijden en voor Demi Bos ook nog een podiumplek op de 100 meter wisselslag. De dames jeugd had een zeer sterke afvaardiging, Jinth Engelse en Mila Oomens verdeelde twee gouden en drie zilveren podium plekken. Kyana van Dam zwom een fraai PR op de 50 meter schoolslag. Bij de dames senioren pakte Anouchka Bos net de prijzen weg voor Denise Boereboom op de 200 meter vrijeslag, Boereboom had haar revanche tijdens de 50 meter vlinderslag op Bos door het ere metaal weg te kapen.

Totaal waren er drieëntachtig starts door Barracude waarvan er zevenendertig met een nieuw PR werd aangetikt. Grootste verbetering was deze week voor Stibbe Lenthe tien seconden verbetering op de 100 meter vrijeslag.