Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

De Koeienstal officieel geopend

Afgelopen zaterdag was het na een maandje proefdraaien zover en werd de koeienstal officieel geopend door wethouder Daan de Haas. Dit door een jutte lint door te knippen. De Koeienstal is een nieuwe recreatieve boerderij in het recreatiegebied ‘de Rottemeren’ waar jong en oud van verschillende activiteiten kan genieten. Je kunt er leuke dieren aaien, in de stro- en bomenspeeltuin spelen, vergaderen, exposities bekijken en heerlijk borrelen.

Ongeveer 4 jaar geleden wilde de eigenaren Martijn en Suzanne wat anders, ze wilde iets gaan doen met een educatieve stadsboerderij. In de buurt van Rotterdam konden ze niks vinden en waren bijna uitgeweken naar Zeeland, maar hebben daar toch op het laatste moment vanaf gezien. Want toevallig kwam toen net een oproep van Staatsbosbeheer voorbij die zochten een recreatieve ondernemer voor boerderij ‘De Eendragt’. Ze hebben toen ook direct hun plan voor een stadsboerderij ingediend.

Na heel veel werk verzet te hebben en heel veel gebouwd en verbouwd te hebben, waren ze gereed om vanaf dit seizoen open te gaan. Bij al het werk hebben ze heel veel hulp gehad van de ouders van Suzanne, die ook vaak te vinden waren op de boerderij. Ze zijn geopend van woensdag t/m zondag van 9 tot 17:30 (zondag open vanaf 10 uur). Op maandag en dinsdag zijn ze gesloten.

De koeienstal is te vinden op Zuideinde 14 te Zevenhuizen en zowel op fiets als per auto makkelijk bereikbaar vanaf Zevenhuizen, Nesselande en Nieuwerkerk. Speciaal voor de opening waren er nu extra springkussens en konden er poffertjes gegeten worden. Of je kan veranderd worden in een dier, daarnaast waren er ook nog een aantal lammetjes aanwezig. Voor een foto collectie van de opening: Facebook