Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

Cybercrime congres voor ondernemers van Zuidplas en Waddinxveen

Op donderdag 7 maart organiseert de gemeente Zuidplas samen met het Platform Veilig Ondernemen regio Den Haag (PVO regio Den Haag) en de gemeente Waddinxveen het cybercrime congres in Dorpshuis Swanla in Zevenhuizen. Tijdens de avond vertelt misdaadverslaggever Kees van der Spek samen met een IT-expert, een slachtoffer, een verzekeraar en de politie meer over de risico’s en belangrijkste maatregelen. Tijdens het discussiepanel beantwoorden de sprekers vragen van de aanwezige ondernemers.

We moeten de geraffineerde aanpak van cybercriminelen niet onderschatten,” benadrukt burgemeester Han Weber van de gemeente Zuidplas. “Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 5 ondernemers slachtoffer wordt van online criminaliteit, terwijl de kans op een inbraak 1 op 250 betreft. De meeste ondernemers hebben goede sloten op de deur, maar digitaal staan de deuren soms nog wagenwijd open. Dit kan grote gevolgen hebben. Wij vinden het daarom belangrijk om samen met het Platform Veilig Ondernemen regio Den Haag en de gemeente Waddinxveen ondernemers nuttige handvatten te geven tijdens dit congres. Ik wil dan ook alle ondernemers van onze gemeenten oproepen zich vooral aan te melden.”

Het programma en aanmelding
De avond start om 17.30 uur en eindigt rond 21.00 uur met een netwerkborrel. Het uitgebreide programma kunnen belangstellenden vinden via : https://pvo-denhaag.nl/agenda/cybercongres-zuidplas/. Via deze pagina kan men zich ook aanmelden.

Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis van Waddinxveen: “Online criminaliteit in Nederland neemt toe en gaat ook onze gemeenten niet voorbij. Daarom is het goed dat we de handen ineenslaan om met elkaar ondernemers weerbaar te maken. Door het cybercrime congres vergroten we de bewustwording en maken we ondernemers alert op signalen van cybercrime”.