Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

Lionsclub Zevenhuizen doneert oefen AED aan EHBO Zevenhuizen

Lionsclub Zevenhuizen organiseert een aantal activiteiten gedurende het jaar om met de opbrengst goede doelen te ondersteunen. Een resultaat hiervan is de aanschaf van een oefen AED voor EHBO Zevenhuizen.

Met de opbrengsten van door Lionsclub Zevenhuizen georganiseerde activiteiten, zoals de Lions Rottemerenloop, de Lions Zuidplas rally of de plantenmarkt, ondersteunt Lionsclub Zevenhuizen een aantal goede doelen. Eén van deze goede doelen is de EHBO vereniging in Zevenhuizen.

Huidig Lions president Steven Hendriks overhandigde op maandagavond 17 april een AED (Automatische Externe Defibrillator) trainer aan voorzitter John Vente van EHBO Zevenhuizen. Steven Hendriks: “Als Lionsclub ondersteunen we graag concrete zaken. Een AED trainer is dan daarvan een goed voorbeeld”. EHBO Zevenhuizen verzorgt oa cursussen op het gebied van reanimatiecursussen. John Vente: “Bij een hartstilstand is het van belang om gelijk met reanimeren te starten. Hoe meer mensen weten hoe om te gaan met een AED, hoe beter het is.” In Zevenhuizen hangen steeds meer AED’s op openbare plekken. EHBO’ers en met name burgerhulpverleners kennen deze plekken en kunnen snel ter plaatse zijn om de reanimatie te starten tot een ambulance arriveert. Vente: “Elke seconde telt en daarom zijn we erg blij met deze AED trainer, zodat we zoveel mogelijk mensen kunnen opleiden in het gebruik hiervan”.