Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moerkapelle

Concerto Tutti in Op Moer

Zaterdagavond 11 maart was er een unieke samenwerking tussen muziekschool MOZ-Art en ensemble Filomusica uit Moerkapelle. Dorpshuis Op Moer had de sfeervolle Zuidplaszaal beschikbaar gesteld, zodat het concert vrij van toegang bezocht kon worden. Er waren ruim honderd bezoekers aanwezig en er moest zelfs nog een extra rij stoelen worden bijgeplaatst.

De avond werd gepresenteerd door Dick Verhoef de directeur van MOZ art, die het gevarieerde programma aan elkaar praten. Voor de pauze waren zowel de 6 leerlingen van MOZ art en het 17 koppige ensemble Filomusica aanwezig en speelde afwisselen nummers. Waar bij het Filomusica speelde o.l.v. dirigent Martien van der Zwan.

Na de pauze kwamen ook 4 leerlingen van CBS Loofboom uit Nieuwerkerk aan den IJssel er ook bij op het podium. Deze school neemt deel aan het leerorkest, waarbij deze 4 leerlingen viool speelde en het nummer de drunken sailor met nederlandse teksten tussen door ten gehore brachten. In kwam er na de pauze twee leerlingen van MOZ art die saxofoon speelde en en bij een tweede nummer kwam er ook nog een leerling met een klarinet bij. Voor het laatste nummer heeft Dick Verhoef alle deelnemers bedankt en heeft ook wethouder Frans Klovert nog een klein woord gesproken over alle aanwezige en zijn waardering uitgespreken voor de leerlingen en de jonge kinderen van de leerschool.

Tot slot had hij nog een laatste woord voor het amateurensamble Filomusica uit Moerkapelle, welke hij nog nooit eerder had horen spelen en hij aangaf dat hij het idee had dat er amateur op hun website er alleen stond omdat ze onbetaald speelde. Hij vroeg zich af of er niet professioneel amateurensemble zou moeten staan. Het laatste nummer werd gespeeld door alle aanwezige op het podium en er volgende een mooi applaus aan het einde.