Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moordrecht

Groene kunstroute geopend

Het idee van de Groene kunstroute in Moordrecht is al in 2018 ontstaan, o.a. Marijke Edel was er in de beginjaren druk mee bezig. Later is dat door Leo Loch en Nicole van Zanten ermee verder gegaan, met als resultaat dat er nu een groene kunstroute door Moordrecht is. Maar bij een route zijn natuurlijk ook wegwijzers nodig. Daarom zijn in het najaar 30 basisschool kinderen als BRAiNS activiteit druk bezig geweest om stoeptegels te versieren. Dit is gedaan in samenwerking met creatief atelier Kapilotje van Karin Molenaar. De gemeente Zuidplas heeft gezorgd dat de tegels op hun plek werden gelegd.

Bij het startpunt van de Groene kunstroute werd zaterdag 11 maart de eerste tegel onthuld door wethouder Frans Kovert en de maakster Mies. Speciaal voor deze feestelijke gelegenheid waren er wat extra activiteiten. Zo konden kinderen maskers inkleuren en kregen ze wat te drinken en poffertjes.

De route is een initiatief van Milieuvereniging Zuidplas en de Historische Vereniging Moordrecht. Ze verbindt de DIJ Beeldentuin met de historische dorpskern. De route wordt aangegeven op tegels met pijlen. Op negen tegels bij beelden, plaquettes of bomen staat ook een QR-code. Wanneer je deze code met je telefoon scant kom je op een pagina met informatie over het punt waar je op dat moment staat.

Onderstaande plaatje geeft de route door Moordrecht weer.

Meer informatie over de route is te vinden op: Groene Cultuurroute Moordrecht – Historische Vereniging Moordrecht