Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moerkapelle

65-jarig huwelijk echtpaar Van de Vendel-Middelkoop

Het was een herfstdag in Moerkapelle, waar de heer Jan van de Vendel en mevrouw Aria Middelkoop samen met hun dierbaren het bijzondere jubileum van hun 65-jarig huwelijk vierden. Het echtpaar, dat elkaar het jawoord gaf op 30 oktober 1958. Ze hebben een aantal dagen ervoor genoot van een feestelijke bijeenkomst in de Roerdonk, omringd door de warmte van familie en vrienden.

De 88-jarige bruidegom, geboren in het pittoreske Odijk, en de 86-jarige bruid, afkomstig uit het idyllische Middelkoop, hadden elkaar destijds ontmoet op de verjaardag van Jans zus. Het was een toevallige ontmoeting die de start betekende van een liefdevol huwelijk dat maar liefst 65 jaar stand hield. Het was echter niet de eerste keer dat Jan zijn toekomstige vrouw opmerkte; eerder had hij Aria al eens zien staan met een vriendin op de fiets aan de Lekveldijk. Destijds waren cafetaria’s anders dan nu, geen friet, maar tompoezen. Een detail dat de herinneringen kleurrijk maakte.

Na vijf jaar verkering gaven Jan en Aria elkaar het jawoord in het pittoreske Lopik. Beide echtelieden kwamen uit grote gezinnen, maar samen vormden ze een gezin met twee dochters en twee zonen. De vruchten van hun liefde verspreidden zich verder met maar liefst zeven kleinkinderen en acht achterkleinkinderen, waaronder de kleine Vera, die op deze bijzondere dag aanwezig was.

Het leven van Jan en Aria kenmerkte zich door hard werken en de liefde voor hun landelijke huis, waar altijd bedrijvigheid was met kinderen en talloze dieren. Terwijl meneer zich bezighield met zijn werk, zorgde mevrouw voor het gezin en verwende iedereen met haar heerlijke appeltaarten en erwtensoep.

Samen reisden ze door heel Europa met de caravan, tot hun avontuurlijke geesten hen niet meer toelieten. Ondanks de uitdagingen van de tijd genieten ze nog steeds van het leven. Mevrouw Aria, hoewel ze nu in Beth San woont vanwege de zorg die ze nodig heeft, straalt nog steeds van levenslust. Haar hoofd zit vol mooie herinneringen, en ze geniet van het spelen van spelletjes.

Meneer Jan is nog altijd actief en gaat graag op pad, vooral om familie te bezoeken. Zijn kookkunsten zijn onverminderd; elke dag bereidt hij zijn eigen potje met liefde en zorg. Meneer gaat nog steeds naar de kerk, terwijl mevrouw op zondag meekijkt via de online diensten, waardoor ze samen verbonden blijven in geloof en liefde, zelfs op afstand.

Trouwfoto aangeleverd uit de prive collectie van echtpaar