Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zuidplas

Ambtenaren leren ondermijning te signaleren!

Wie vandaag langs het Raadhuisplein in Nieuwerkerk reed, zag dat een deel van het midden terrein was afgezet en dat er verschillende auto’s en gele container waren geplaatst. Dit alles was neergezet om de ambtenaren van de gemeente Zuidplas bedacht te maken op signalen van ondermijning.

Zo was er een escaperoom, maar er stond ook een ondermijningsbus, waar in teams tegen elkaar gespeeld kon worden en waar je op basis van de vakjes waarop je kwam vragen kreeg. En waarbij als eerste bij het einde moest komen. Gaf je een verkeerd antwoord, dan moest je een plaats terug. Maar was natuurlijk vooral bedoeld om iets te doen met de antwoorden, zo kwam een van de deelnemers op een hennepkwekerij vakje en was de vraag of er gebruik gemaakt wordt van een wietbrief. Het juiste antwoord hierop was ja, dit is namelijk een brief die wordt verzonden en waarin dan gevraagd wordt voor (bedrijfs)ruimte om bijvoorbeeld een hennepkwekerij in te richten.

Ook was er informatie te verkrijgen voor het geval je te maken kreeg met slachtoffers van mensenhandel of uitbuiting. De gele container is van Stedin en wordt gebruikt om voorlichting te geven hoe gevaarlijk de situatie soms is in een hennepkwekerij. Met allerlei aan elkaar geknopte electra verbindingen maar ook natuurlijk hoe je kan herkennen of ruiken dat er mogelijk een kwekerij in een pand zat.

Ondanks dat het in eerste instantie was georganiseerd voor de ambtenaren van de gemeente Zuidplas, konden ook andere belangstellende even een kijkje nemen omdat ze er toevallig langs kwamen.