Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

60-jarig huwelijk Van ’t Hoff-Buitenhuis

Maarten (86) en Meta (83) zijn beide afkomstig uit Rotterdam Kralingen, het paar kent een gelukkig huwelijk en heeft 2 kinderen en 5 kleinkinderen. Toen ze ongeveer 6 jaar getrouwd waren, verruilde het echtpaar Rotterdam in voor het leuke dorpje Nieuwerkerk aan den IJssel.
Maarten had een eigen loodgietersbedrijf, rond zijn 14de was hij in dit vak begonnen en was later voor zichzelf begonnen. Hij heeft tot zijn 77ste gewerkt, helaas was er geen opvolger om het bedrijf over te nemen toen hij stopte met werken.
Meta zorgde voor de kinderen, maar maakte ook de facturen voor haar mans bedrijf. Ze was ooit begonnen als onderwijzeres en viel dan ook af en toe in op de Elim school en ook was ze 30 jaar vrijwilliger bij de bibliotheek in Nieuwerkerk aan de IJssel.

Het echtpaar leerde mekaar kennen doordat Meta een vriendin was van de zus van
Maarten. Dus ze kwam er vaak over de vloer en na weken vragen door een van de broers van Maarten was ze meegegaan naar met een weekend weg. Sindsdien was het paar onafscheidelijk, Meta viel op
door haar mooie rode haren. En doordat de twee gewoon veel lol samen hadden was er een klik er en zijn nog steeds onafscheidelijk. Op de mantel bij de openhaard pronkt vol trots het wapen van het echtpaar.

Meta heeft vele hobby’s o.a. tekenen en schilderij maken van bloempitten en ook heeft zij een rijkelijke verzameling van zoutvaatjes. Maarten is ook nog zeer actief en doet hand- en spandiensten bij de kerk de ringvaart. Vandaag vierde het echtpaar in kleine kring met familie en vrienden hun 60-jarig huwelijk.