Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Dames NGV sluiten seizoen af met 12 podiumplekken

De damesselectie van NGV turnde afgelopen weekend hun laatste wedstrijd van het seizoen tijdens het Craft Turntoernooi in Zoetermeer en ging naar huis met 12 medailles.
Op zaterdag 1 juni mochten onze junioren Dané Boer en Tess ten Berge hun wedstrijd aftrappen op balk. Op vloer schitterden zij allebei met hun mooie choreografie en mocht Dané Boer het zilver voor dit onderdeel in ontvangst nemen. Dankzij een goede sprong en een mooie oefening op de brug mocht Dané Boer het goud in ontvangst nemen voor de meerkamp over de vier toestellen samen!
Op zondag was het de beurt aan de pupillen II en III niveau 3. Pupil II Sara van der Deijl startte haar wedstrijd met een supergoede brugoefening die haar meteen het goud op dit onderdeel opleverde. Op balk had ze wat pech, maar ze herpakte zich op vloer door een mooie oefening te turnen. Sara van der Deijl sloot haar wedstrijd af met een schitterende sprong die haar ook op dit toestel het goud opleverde!
De pupillen III Nora Hendriks, Esmay ten Brinke, Ise Deelen en Mirthe van Velzen begonnen hun wedstrijd op sprong. Op brug turnden zij allen goede oefeningen en werden Esmay ten Brinke en Ise Deelen beiden beloond met het brons. Op de altijd moeilijke balk waren de zenuwen duidelijk aanwezig, maar deze hielden zij zo goed mogelijk onder controle. Mirthe van Velzen en Nora Hendriks deden dit als besten en werden beloond met goud en brons. Het viertal van NGV sloot hun wedstrijd af met mooie vloeroefeningen, wat Ise Deelen en Mirthe van Velzen hiervoor het goud en zilver opleverden. Toen alle punten bij elkaar geteld werden, bleek Mirthe van Velzen het goud op de meerkamp omgehangen te krijgen en ging Ise Deelen met het brons naar huis!

Op de foto (Sara Nora Esmay Ise Mirthe): Sara van der Dueijl, Nora Hendriks, Esmay ten Brinke, Ise Deelen en Mirthe van Velzen