Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Komende zaterdag kleding ruilen voor een nieuwe outfit

Op zaterdag 11 mei organiseert het kernteam Zuidplas Fairtrade in samenwerking met Huize Mooisteen een SWAP Party; een kledingruilbeurs. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen geïnteresseerden hun eigen kledingstukken ruilen en zo hun kledingkast aanvullen met nieuwe pareltjes. De ruilbeurs vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur in de Josephparochie, Kerklaan 20 in Nieuwerkerk aan den IJssel.

De SWAP Party wordt georganiseerd in het kader van de Fairtradeweek van 4 tot 12 mei. Het thema van deze week is Fair Fashion, waarin bewustwording over de impact van de kledingindustrie centraal staat. Het ruilen van kleding is een duurzaam alternatief voor het aanschaffen van nieuwe kleding.

Meedoen?

Als je mee wilt doen aan de SWAP Party zijn er twee data voor het inleveren van je kleding: woensdag 8 mei van 14.00 tot 16.00 uur en vrijdag 10 mei van 10.00 tot 12.00 uur. Voor elk ingeleverd kledingstuk krijg je een fiche, waarmee je op het feest kleding kunt aanschaffen. Kleding moet schoon en heel zijn. Er mogen maximaal 10 kledingstukken per persoon worden ingeleverd. De locatie voor het inleveren van kleding is Huize Mooisteen, Prinses Beatrixstraat 2 in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Meer informatie is te vinden op: Zuidplas – Fairtrade Gemeenten