Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Wethouder legt bijzondere tegel voor bewustwordingscampagne ‘Hier Begint de Zee’

Op maandag 3 juni om 10:00 uur verscheen een volledig voorbereide wethouder Wybe Zijlstra bij de Prins Willem-Alexanderschool aan de Donge in Nieuwerkerk aan den IJssel. Hij had zijn eigen kniebeschermers, handschoenen en rubberen hamer bij zich. Dit alles om een bijzondere tegel te leggen bij de put die vlak voor de school in de openbare weg zit.

De bijzondere tegel draagt de boodschap: “Hier begint de zee” en is onderdeel van de bewustwordingscampagne van de Rotary Club Zuidplas. Samen met een tweetal leerlingen heeft hij de tegel gelegd, waarbij de klassen van die leerlingen toekeken. Ook moest hij nog met een stenenknipper aan de gang om de rest van het straatwerk rond de tegel te herstellen.

Schoon water: we maken er de hele dag gebruik van, maar toch is dit niet vanzelfsprekend. Wereldwijd wordt actie ondernomen om onze zeeën weer schoon te maken. Rotary Zuidplas gelooft dat we bij het begin moeten beginnen. Niets op de grond gooien, zodat er niets via het riool en de afwatering naar de zee kan stromen. We realiseren het ons niet, maar het is zo: bij de duizenden straat- en trottoirkolken begint feitelijk de zee.

Deze bewustwordingscampagne is gestart bij de basisscholen in de Zuidplas en is een belangrijke eerste stap in de goede richting. De tegel die vandaag is neergelegd, is alweer de 16e tegel. In de komende tijd zullen er nog bij verschillende scholen in Zuidplas tegels worden neergelegd.