Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zuidplas

Europese Verkiezingen op donderdag 6 juni 2024

Op donderdag 6 juni 2024 zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. In Zuidplas kunt u hiervoor bij meer dan 20 stembureaus uw stem uitbrengen.

Verkiezingen zijn belangrijk
Door te stemmen kunt u meebeslissen over de samenstelling van het Europees Parlement en bepaalt u mede hoe en door wie Europa wordt bestuurd.

Verkiezingen zijn van iedereen
De gemeente Zuidplas hecht een grote waarde aan een inclusieve verkiezing. Iedereen die dat wilt, moet kunnen stemmen. Om mensen met een visuele beperking te helpen bij het uitbrengen van hun stem is er op ieder stembureau een speciaal stembiljet aanwezig in braille.

Op de website verkiezinginbeeld.nl vindt u meer informatie over de toegankelijkheid van een stembureau. Ook kunt u via die website op de verkiezingsdag zelf zien hoe druk het is op een stembureau.

22 stembureaus in Zuidplas
De stembureaus in gemeente Zuidplas zijn geopend van 07.30 uur tot 21.00 uur. Stembureau ‘De Vierkap’ in Oud Verlaat heeft afwijkende openingstijden (13.00 uur tot 21.00 uur).

Een overzicht van alle stembureaus per dorpskern in gemeente Zuidplas vindt u op www.zuidplas.nl/stembureaus.

Uw stempas
De stempassen zijn bezorgd. Met uw stempas kunt u in elk stembureau binnen Zuidplas stemmen. Vergeet niet uw identiteitsbewijs mee te nemen.

Nog geen stempas ontvangen?
Heeft u op 23 mei 2024 nog geen stempas ontvangen? Neem dan contact op met de gemeente. Doe dit via verkiezingen@zuidplas.nl.