Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Middengebied

Overhandiging petitie Platform Middengebied Zuidplaspolder

Op dinsdag 14 mei 2024 heeft Fred Boevé namens het Platform Middengebied Zuidplaspolder een petitie overhandigd aan de burgemeester Han Weber. Deze petitie, die binnen korte tijd 740 keer was ondertekend, vroeg om aandacht voor essentiële aspecten die destijds ontbraken in het belangrijke bestemmingsplan.

Het Platform Middengebied Zuidplaspolder vertegenwoordigd de belangen van bewoners en ondernemers die worden beïnvloed door de ontwikkelingen in het Middengebied van de Zuidplaspolder, zowel in het verleden als in de toekomst. Met deze petitie wil het platform een krachtig signaal van de lokale gemeenschap afgeven.

De petitie benadrukt de noodzaak om cruciale elementen te verankeren die ontbreken in de plannen van de Gemeente Zuidplas. Het ontbreken van deze verankering kan ingrijpende gevolgen hebben voor de leefbaarheid en toekomstige ontwikkeling van het gebied. Alle inwoners van de dorpen zouden de gevolgen ondervinden, zoals verhoogde drukte en financiële impact. Daarnaast ontbreekt bescherming van de natuur, wat leidt tot het verdwijnen van het groene hart van de Zuidplas. Belangrijke thema’s die in de petitie worden genoemd, zijn waterhuishouding, mobiliteit, financiën, ecologie, bodem, natuur & landschap en toekomstperspectief.