Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moordrecht

Terugblik Koningsdag 2024 Moordrecht

Op een vrolijke Koningsdag begon de natte ochtend met een lawaaiige optocht. Om 08:00 uur verzamelden zich kinderen met hun versierde fietsen bij De Smidse, waar ze iedereen in het dorp wakker maakten met hun enthousiaste lawaai. De kleurrijke stoet vertrok door de straten, vol gelach en vrolijkheid.

Na het lawaaiige begin was het tijd voor een gezellig ontbijt voor de kinderen van de basisschool, gehouden in de feesttent van 08:30 tot 09:30 uur. Terwijl de kinderen genoten van hun ontbijt, begon elders in het dorp de Kleedjesmarkt om 09:00 uur op de Kerklaan, waar mensen hun koopwaar uitstalden voor een gezellige rommelmarkt.

Om 10:00 uur verzamelden de inwoners zich op het Kerkplein voor de aubade, waarbij de Harmonie Kunst na de Arbeid voor een feestelijke sfeer zorgde. Na het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus begon de Oranjemarkt in De Smidse om 10:30 uur, waar allerlei leuke kraampjes te vinden waren.

Tegelijkertijd gingen om 10:30 uur verschillende activiteiten van start. Bij Oudersvrucht begon de Joop Winkel Autopuzzelrit, terwijl bij de Oranjekraam de Fietspuzzeltocht en de Koningsloop van start gingen. Vooraf inschrijven kon via de website of bij de Oranjekraam. Ook konden mensen de expositie in de dorpskerk bezoeken, die op deze dag geopend was.

In de feesttent was er van 10:30 tot 12:30 uur een speciaal kinderprogramma, met activiteiten zoals schminken, knutselen en de kindertalentenshow, waar de jonge talenten konden schitteren.

Om 11:00 uur startte de Koningsloop, met afstanden van 4 km en 8 km, langs de Oost Ringdijk, waar de deelnemers hun uithoudingsvermogen konden testen.

Na de middagpauze begon om 13:00 uur een dansworkshop van DNA Dance in de feesttent, waar mensen hun dansmoves konden verbeteren onder begeleiding van professionele dansers.

In de feesttent waren er vervolgens optredens gepland. Om 14:00 uur begon de kinderdisco met DJ Rens, gevolgd door optredens van Radio U2 en een Foute Uur met DJ Rens. Discorammers met DJ Rens sloten het programma af tot 18:00 uur, waarna er een pauze was.

Het avondprogramma beloofde ook veel spektakel, met optredens van De Havenzangers van 20:00 tot 20:45 uur, gevolgd door Shaky Ground tot 23:30 uur. De feestelijke dag werd afgesloten met diverse hits van DJ Rens tot middernacht, waarbij de inwoners van het dorp nog lang konden nagenieten van een geslaagde Koningsdagviering.

Een fotocollectie van Koningsdag 2024 in Moordrecht is te vinden op: Facebook