Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Nieuwerkerk

Terugblik Koningsdag 2024 Nieuwerkerk

Op Koningsdag kwam het dorp langzaam tot leven met een gevarieerd programma vol festiviteiten. De ochtend begon met een natte maar gezellige aubade, waarbij de drumfanfare DKV de muzikale begeleiding verzorgde. Tussen 09:15 en 09:30 uur verzamelden zich de inwoners op de parkeerplaats achter de oude Kruidvat, waar ze werden opgewarmd met een korte warming-up voordat de aubade begon. De drumfanfare zorgde voor een feestelijke start van de dag.

Na de aubade konden de kinderen nog een stuk fruit ophalen, aangeboden door PLUS te Kluve en ging het feest van start. Van 10:00 tot 14:30 uur konden kinderen zich vermaken op de kinderkermis, terwijl de waterscouting activiteiten aanbood op de dorpsstraat. En was er een kleedjesmarkt op de Kerklaan en de Torenstraat en was er daarnaast een braderie op de Kerklaan en de Dorpsstraat.

Het cultuurpodium bood een scala aan entertainment gedurende de dag, van 09:30 tot 16:00 uur. Explosion Dance trapte af met een energiek optreden, gevolgd door de drumfanfare DKV en de muziekproeverij van MOZ-ART. De ochtend werd afgesloten met nog een optreden van Explosion Dance, voordat de middag werd ingeluid met de turnselectie van NGV. RenD Dance bracht vervolgens dansplezier en om 14:00 uur begon de spannende talentenjacht.

Op het Kruispunt Muziekplein was de sfeer evenzo bruisend. Van 12:00 tot 17:30 uur klonk er een constante stroom van muziek, verzorgd door verschillende DJ’s, waaronder DJ Richard, DJ Rednas en DJ Marcel. Met daarna om 17:00 een speciaal gastoptreden van Will Toll.

Het hele dorp vierde uitbundig de verjaardag van de koning, en de feestelijkheden zorgden voor een onvergetelijke dag vol plezier en vermaak. Al met al een zeer geslaagde dag, dit jaar voor het eerst georganiseerd door de nieuwe stichting Nieuwerkerks Oranje.

Een fotocollectie van Koningsdag Nieuwerkerk is te vinden op: Facebook

En ook bewegende beelden gemaakt door Dick Groenendal: https://www.facebook.com/share/v/EsPWvXh2G5K2KJp3/?mibextid=WC7FNe