Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Zevenhuizen

Terugblik Koningsdag 2024 Zevenhuizen

Op Koningsdag vroeger begonnen de festiviteiten al vroeg in de ochtend. Om 7.30 uur in de regen verzamelden kinderen zich op het dorpsplein voor de traditionele fietsoptocht en de daaropvolgende aubade. Tijdens de natte lawaaioptocht maakten ze iedereen in het dorp wakker met hun versierde fietsen, die om 7.45 uur vertrokken. Er was zelfs een wedstrijd om te bepalen welke fiets het mooist was en welke de meeste herrie maakte. Kinderen tot 12 jaar konden zelfs een prijs winnen!

Na deze lawaaioptocht was het tijd voor de aubade, die omstreeks 8.30 uur begon. Hierbij waren niet alleen de kinderen, maar ook de burgemeester en de wethouders aanwezig. Samen zongen ze het Wilhelmus en het lied van de Koningsspelen, Daba Die Daba Daa. En natuurlijk werd na de aubade de prijsuitreiking van de lawaaioptocht gehouden.

Maar dat was nog niet alles! Voor de kinderen was er een vrijmarkt, waar ze gratis hun spulletjes konden uitstallen op een kleedje in de kinderstraat. Elders in de Dorpsstraat stonden kramen met allerlei leuke koopjes en snuisterijen voor de volwassenen.

Het kinderplein was de place-to-be tussen 11.00 en 15.00 uur. Daar konden de kinderen spelletjes doen, zoals boter-kaas-en-eieren, zaklopen, ringgooien en springen op het springkussen. Bij de Oranjekraam kon je stempelkaarten kopen voor €3,50 of 2 oranje munten. En bij elk spel kreeg je een stempel, en als je ze allemaal verzamelde, kreeg je zelfs een cadeautje! En als je geen stempelkaart had, kon je nog steeds meedoen voor €0,50 per spel of twee blauwe munten.

Op het kinderplein kon je je ook laten schminken of een glittertattoo laten zetten, allemaal gratis dankzij de verschillende sponsoren. En nieuw dit jaar was het zweefballenspel, waarbij je probeerde de bal van kegel tot kegel te laten zweven, zonder hem aan te raken.

Er was ook entertainment voor jong en oud! De ballonnenclown Silly liep rond in de Dorpsstraat en maakte de mooiste creaties van ballonnen. En ze gaf zelfs drie keer een goochelshow op het kinderplein, waarbij ze iedereen verbaasde met haar trucs.

Vanaf 12.00 uur gingen de bar, de snackkraam en de muntverkoop op het dorpsplein open. En vanaf 15.00 uur trad de band Kompakt op, die zorgde voor gezellige muziek en de sfeer erin bracht.

De code op het programmaboekje dat in Zevenhuizen was verspreid, kon gebruikt worden bij Kraak de kluis, waar je kans maakte op €150,00!

Een fotocollectie van Koningsdag 2024 Zevenhuizen is te vinden op: Facebook