Zuidplas Online

met het laatste nieuws uit Zuidplas

Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Elke zaterdag en zondag tussen 13 en 14 te beluisteren op www.ijsselstreekradio.nl
Moerkapelle

Uitreiking De Golfslag aan Björn van den Bulk

Voorzitter van Moerkapels Oranje, Björn van den Bulk, organiseert voor de 15e achtereenvolgende keer Koningsdag en sinds een paar jaar aangevuld met Koningsnach.

Als blijk van waardering en dankbaarheid voor zijn toewijding en jarenlange vrijwillige inzet voor alle inwoners van Moerkapelle is hij op ‘zijn eigen podium van Koningsdag’ gemeentelijk onderscheiden.  Björn van den Bulk ontving De Golfslag tijdens de aubade op Koningsdag in Moerkapelle uit handen van burgemeester Han Weber.   

Achtergrond

Björn van den Bulk begon in 2009 als bestuurslid van het Oranje Comité Moerkapelle, waarna hij vanaf 2017 voorzitter werd van Stichting Moerkapels Oranje. Onder zijn leiding is een jonge Oranjevereniging neergezet die in staat is om veel inwoners op de been te krijgen en te laten deelnemen aan de diverse evenementen in het dorp. Denk aan Koningsdag, Koningsnach, de Lampionnenoptocht, Dodenherdenking, Bevrijdingsdag, dauwtrappen op Hemelvaart en de avondvierdaagse. Hij wordt omschreven als een man die geen uitdaging uit de weg gaat en voor wie niets te veel is. Hij staat voor iedereen klaar.  Ondanks een drukke baan en schaarse vrije tijd, zijn alle vergaderingen, activiteiten of onderdelen hem nooit te veel. Hij vormt een onmisbare schakel voor de organisatie en voor de gemeente als fijne, constructieve gesprekspartner.

Dankzij zijn enorme betrokkenheid, netwerkcapaciteiten en belangloze inzet levert hij een belangrijke bijdrage aan de vitaliteit van Moerkapelle.

Ook iemand voordragen voor de Golfslag?

Kijk voor meer informatie op www.zuidplas.nl > gemeentelijke onderscheidingen